Tarina viljelijästä

Kuulun siihen joukkoon, joka etsii pitkään omaa uraansa. Olen maatilalla kasvanut, ja ollut aina kiinnostunut vähän kaikesta. Unelma-ammatti löytyikin nenän edestä, kun olin ensin pitkään yrittänyt kouluttautua siistejä sisätöitä varten.

Vuosituhannen vaihteessa aloin opiskella ympäristönhoitoon ja suunnitteluun erikoistuneeksi hortonomiksi ja valmistuttuani aloin työskennellä maatilayrittäjänä. Myöhemmin opiskelin vielä työn ohessa luonto-ohjaajaksi. Kaikki luontoon ja ympäristöön liittyvä kiinnostaa – on mahtavaa saada työskennellä lähellä luontoa.

Viljelijä

Tänä vuonna saavutan viimein täysi-ikäisyyden maanviljelijänä – työvuosia on takana kokonaista 18. Aluksi työskentelin karjanhoidon parissa ja laajensin harrastekasvimaatani vuosi vuodelta. Jossain vaiheessa kypsyi ajatus ylimääräisen sadon myymisestä lähialueen kuluttajille ja ravintoloille.

Vuodesta 2016 lähtien olen markkinoinut kasviksia maatilan aputoiminimen (Kasvis-Tyrnävä) kautta. Viljelyala on pysytellyt puolen hehtaarin tuntumassa, sisältäen myös viherlannoituskasvit. Vihannekset myydään suoraan tilalta loppukäyttäjille. Päämääränä on mahdollisimman lyhyt reitti pellolta pöytään.

Kasvukausi on tapahtumarikasta aikaa maatilalla, tervetuloa seuraamaan Kasvis-Tyrnävää Facebookissa ja Instagramissa!