Tarina viljelijästä

Kuulun siihen joukkoon, joka etsii pitkään omaa uraansa. Olen maatilalla kasvanut, ja ollut aina kiinnostunut vähän kaikesta. Unelma-ammatti löytyikin nenän edestä, kun olin ensin pitkään yrittänyt kouluttautua siistejä sisätöitä varten.

Vuosituhannen vaihteessa aloin opiskella ympäristönhoitoon ja suunnitteluun erikoistuneeksi hortonomiksi ja valmistuttuani aloin työskennellä maatilayrittäjänä. 

Viljelijä

Tätä kirjoittaessani  (lokakuuussa 2021) olen työskennellyt maanviljelijänä 17 vuotta. Avomaavihannesten viljelystä kiinnostuin vähitellen.

Aluksi työskentelin karjanhoidon parissa ja laajensin harrastekasvimaatani vuosi vuodelta. Jossain vaiheessa kypsyi ajatus ylimääräisen sadon myymisestä lähialueen kuluttajille ja ravintoloille.

Vuodesta 2016 lähtien olen markkinoinut kasviksia maatilan aputoiminimen (Kasvis-Tyrnävä) kautta. Viljelyala on pysytellyt puolen hehtaarin tuntumassa, sisältäen myös viherlannoituskasvit. Vihannekset myydään suoraan tilalta loppukäyttäjille, vuonna 2021 tosin ainoastaan yhteen ravintolaan. Tulevina vuosina tavoitteena on taas tarjota tuoreita kasviksia myös lähialueen kotitalouksille. Vuoden 2022 viljelysuunnitelma on parhaillaan työn alla. 

Kasvukausi on tapahtumarikasta aikaa maatilalla, tervetuloa seuraamaan Kasvis-Tyrnävää Facebookissa ja Instagramissa!